Abbys hörna

Abbys hörna

Häst vs bil

Abbys hörnaPosted by Jenny 2013-01-21 17:37
"Gör ett till inlägg på din blogg:(" det inlägget fick jag av min syrra nyss på FB. Skrev mitt första inlägg för mindre än ett dygn sen och redan tjatar hon... Innan tjata hon då inte på att jag skulle blogga...

Tänkte faktiskt börja med något som hände när jag var ute och red idag. Hur vi än beter oss så måste vi rida en bit längs en bilväg, även om jag såklart helst skulle slippa. Så när vi skulle möta en ambulans trodde jag faktiskt att dem av någon skulle veta hur man beter sig när man möter ett ridande ekipage. Men nej, saktade inte av det minsta. Sånt stör mig. Undrar om bilisterna vet att det faktiskt oftast är dem som åker dit om det händer en olycka? Även om det är hästen som blir rädd och hoppar rakt ut i vägen... Och även om man har trafiksäkra hästar så vet man aldrig vad som finns i dikena/skogen, kan lika gärna vara något där som gör hästen rädd och hoppar till. Så om ni möter ett ridande ekipage, se till att sänka farten! Även om ni inte är rädd om liv, så brukar de flesta vilja hålla hårt i plånboken.

Men nu till roligare grejer. Idag har Abby och jag allt tränat lydnad. Vid skolan i Skattkärr så fick lite störningsträning, vilket alltid är bra. Hon sitter/ligger stilla fast det är folk går förbi inte långt ifrån. Ska försöka få öva lite platsliggning med andra hundar också, det har vi inte gjort så mycket och det ska hon ju klara av om vi ska klara ett BH.

Men nu ska jag fixa i ordning lite innan det är dags att åka iväg på personalmöte.

  • Comments(0)//abby.tigerhjarta.se/#post1